Kako do posla?

Kako do posla?
0

KAKO DO POSLA – nekoliko stvari koje možeš napraviti već danas.

Neki od ovih koraka tek s vremenom pokazuju rezultate. Ali ako svaki dan realizuješ samo jednu od ovih ideja, za samo dvije sedmice ćeš sigurno biti puno bliže željenom cilju.

1. Prijavi se na naša obavještena o novim poslovima (newsletter)
2. Kreiraj (novi) CV
Ako još uvijek nemaš pravi CV – ovo je prvi korak. U kreiranju ti može pomoći alat kao što je www.canva.com (besplatna),
Gotovo uvijek trebaš imati pripremljen osvježen CV.
2. Otvori račun na LinkedIn-u
Osim profesionalne slike, kvalitetnog sadržaja “O tebi” i detaljnijeg opisa dosadašnjeg radnog iskustva, ne zaboravi označiti da tražiš posao. Pogledaj www.linkedin.com
3. Google-aj se i filtriraj društvene mreže.
Čak i ako je tvoj CV dovoljno informativan, sve više poslodavaca će te prije intervjua googleati.. Na društvenim mrežama gradiš svoj brend. Google priča o tebi. I sakrij detalje koji možda nisu reprezentativni.
4. Provedi mini istraživanje
Istraži službenu stranicu firme u kojoj želiš raditi. Projekte, otvorene pozicije, misiju i viziju, riječi koje najčešće koriste. Ako poznaješ nekoga ko radi u toj firmi – pitaj za iskustva i interne izazove s kojima se kompanija suočava. Najmanje što možeš učiniti je lajkati FB stranicu firme u kojoj želiš raditi (ako postoji). Lajkaj, komentiraj, podrži – neka te primijete.
5. Pitaj
Sada, kada si dobro upoznao firmu i ljude koji u njoj rade, kontaktiraj ih. Logičan korak bi bio sama prijava za otvorene pozicije. Važan savjet: nemoj preskakati oglase u kojima ne zadovoljavaš baš sve uvjete. Na deset koji odustanu, postoji onaj jedan koji će se prijaviti po APP (ako prođe, prođe) načelu. I velike su šanse da taj jedan na kraju dobije posao. Također, ne zaboravi da postoje i otvorene molbe.

Ostavite komentar