Savjeti za one koji mijenjaju zanimanje

Kako tražiti posao u doba korone
0

Kao što smo vidjeli ranije, dvoje od pet otpuštenih će najvjerojatnije promijeniti zanimanje uslijed promjena na tržištu rada. Šta onda uraditi ako je potražnja za vašim primarnim zanimanje opala?

Slijede savjeti za one koji mijenjaju zanimanje, koji će potrošiti malo vašeg vremena a imati će veliki utjecaj na buduću aplikaciju za posao.

Iako su na neki način pandemijom pogođena na sva poduzeća, neke su industrije su više pogođene Korona-krizom.

Promjena zanimanja i radne sfere je najčešće kontraproduktivna jer vas odmiče od onoga što ste navikli raditi i u čemu ste dobri, no ponekad je potrebna da bi se prilagodili uslovima na tržištu rada.

Prvo potražite oglase koji su slični vašem prijašnjem zanimanju. Ako u specifikaciji, listi primijetite bar 60-70% stvari koje ste prije radili imate šanse.

Dalje napravite osnovnu verziju vašeg CV-a te u odnosu na poziciju na koju se želite prijaviti korigujte određene stavke, istaknite ono što ste radili prije a traženo je na novom poslu. Taj dio životopisa izdvojite, boldirajte, obojite … Tako da bude primjetan.

S obzirom da se prijavljujte na posao koji do sada niste radili, pomoći će vam i kratko pismo motivacije. Objasnite naglu promjenu vašeg zanimanja, šta je to zbog čega ste voljni krenuti skoro pa ispočetka.

Vezano

Ostavite komentar